Кількість
|
Вартість
|
||
|
Для приготування їжі багато хто до цих пір використовують плити. Однак є й ті, хто замінив їх поверхнями для приготування їжі. Ці девайси мають практично ті ж технічні характеристики, які мають і звичайні плити. Однак їх висота досить мала. Це зроблено не просто так, адже спочатку варильні поверхні призначені для вбудовування в стільницю. Слід зазначити, що ці пристрої, так само як і плити, можуть бути як електричними, так і газовими. Якщо з газовими, все більш-менш зрозуміло, то в разі електричних все не так однозначно. Електричні плити можуть відрізнятися за способом перетворення електричної енергії в теплову. Є традиційні моделі, в яких використовуються ТЕНи, є індукційні, в яких нагрів відбувається в результаті дію на дно металевого посуду вихрових магнітних полів. Також є галогенові нагрівачі, однак вони досить рідкісні. Незважаючи на гадану простоту, традиційні чавунні конфорки багато в чому більш практичніше навіть новомодних індукційних. Традиційні конфорки не вимогливі до матеріалу посуду, не вимагають для харчування складної електроніки, а також більш довговічні.