Якщо у вас є необхідність зберігати заморожені продукти зі своїх городів та дачних ділянок, потребуєте запасу м'ясної продукції, тоді морозильна камера стане незамінним помічником у вашому побуті.
Тим більше літом, коли в один холодильник не вдається помітити все і одразу.

Ринок пропонує нам безліч варіантів із різними цінами, параметрами, характеристиками, навіть зовнішнім виглядом. 
Як зробити правильний вибір - читайте далі.

Типи морозильних камер
Один із ключових параметрів – це тип морозильної камери, яку ви плануєте зробити своїм вірним помічником у зберіганні продуктів. Сьогодні можна зустріти 2 варіанти виконання, які відносяться до окремостоячих «морозилок»:

1. Горизонтальні камери.

Плюси:

  • Великий обсяг
  • Зручне розташування відділень

Мінуси:

  • Багато місця займає
  • Дорогі
  • Вбудовуваних моделей менше, ніж горизонтальних

2. Вертикальні.

Плюси:

  • Великий асортимент моделей
  • Багато поличок
  • Великий вибір габаритів техніки

Мінуси:

  • Корисний об'єм менший, ніж у горизонтальних моделей

Їх ще прийнято називати морозильними шафами і за своїм зовнішнім виглядом вони дуже схожі на холодильники.

Думаючи про те, як правильно вибрати морозильну камеру для будинку, варто врахувати, що ларі конструкційно більш економічний варіант у порівнянні з вертикальними моделями за такими параметрами, як:

  • Ефективність теплоізоляції
  • Грамотно розташований контур холодоагенту

У разі, якщо несподівано відключиться електроенергія, вони ще досить довго зберігатимуть холод, а отже, продукти не зіпсуються, і не буде завдано шкоди вашому бюджету.

Всі морозильні шафи поділяються, у свою чергу, ще на 2 види:

  • Морозильні камери, що вбудовуються, чудово підходять для облаштування маленьких за габаритами кухонь. Вони за своїм зовнішнім виглядом нагадують тумби з ящиками та полицями всередині, з легкістю ховаючись у кухонних меблях, не перевантажуючи інтер'єр.
  • Ті, що стоять окремо – їх зазвичай купують з урахуванням особливостей інтер'єру та обстановки.

Вибір об'єму
Тут дуже складно давати якісь поради, оскільки відповідь на питання, який об'єм морозильної камери вибрати, ви повинні дати собі самі, відштовхуючись від своїх потреб та побажань. В нас на сайті є моделі з різними параметрами в діапазоні 100-500 літрів.

Дуже важливо перед покупкою уточнити для себе, що поняття «загальний об'єм» не те саме, що «корисний об'єм», оскільки перший враховує весь простір у приладі, а другий уже враховує безпосередньо простір, який буде задіяний для зберігання продуктів.

При цьому, згідно зі статистикою, середньостатистична сім'я, що складається з 3-4 осіб, цілком може обійтися виробом з об'ємом 150-200 літрів, що дозволить забезпечити зберігання на належному рівні м'яса та зимових заготовок. Звичайно, чим об'ємнішою буде морозильна камера, тим вищою на неї буде ціна.

Спосіб розморожування
Під час вивчення питання, яку морозильну камеру краще вибрати, варто звернути увагу на систему розморожування. Можна зустріти 2 варіації моделей:

1. Морозильні камери з ручною системою розморожування. Це означає, що періодично (зазвичай раз на рік) користувачеві необхідно подбати про повне відключення приладу від живлення, звільнити його від продуктів харчування і дочекатися, поки вся льоду, що утворилася за цей час, не розтане.

2. Камери з автоматичною системою розморожуються по системі No Frost. Усередині вбудований спеціальний вентилятор, тому всередині морозильної камери завжди циркулює холодне повітря, і не відбувається утворення інею. Раз на кілька годин відбувається зупинка вентилятора та включення нагрівача, внаслідок чого вода відтає і прямує жолобками в піддон, спеціально призначений для цих цілей, звідки випаровується самостійно. 

Потужність
Потужність морозильної камери прийнято вимірювати кількості кг заморожених у ній продуктів за 24 години (добу). Звичайно, тут також розкид великий, починаючи з 5 кілограмів за добу і закінчуючи 25 кг. Вибір варто робити, відштовхуючись від індивідуальних потреб вашої родини.

Чим частіше і більше ви плануєте експлуатувати цей виріб, тим більшою має бути, відповідно, і потужність. Якщо відштовхуватися від середніх показників, то для сім'ї з 3-4 осіб більш ніж достатньо потужності 5-10 кг/добу.

Споживання електроенергії
На всіх морозильних камерах без винятку стоятиме відповідна буква «А»-«Е», що і є позначенням класу, починаючи з найекономнішого («А»/«А+»). Звичайно, ціна на камери, у яких вищий клас енергоспоживання, коштуватимуть дорожче, але ця різниця, яка окупиться швидко.

Кому потрібно?

Як уже було зазначено, далеко не для кожного обивателя покупка морозильної камери для будинку є гострою необхідністю при всіх зручностях користування. Відштовхуючись від практики, хотілося б навести список найбільш явних наших потенційних покупців, які зможуть винести максимальну вигоду з цієї побутової техніки:

  • Огородники та садівники, які дбають про збереження заморожених плодів їхньої праці. Фрукти, овочі та ягоди, що зберігаються в морозильнику, зможуть зберегти більше смаку і, що важливо, користі, ніж продукти, перероблені у варення, компоти та іншу консервацію.
  • Це ж твердження повною мірою стосується і грибників, оскільки заморожування грибів набагато простіше і безпечніше, ніж «закочування».
  • Рибалки та мисливці, які потребують дбайливого та тривалого зберігання достатнього обсягу риби та м'яса також вирішувати поставлені перед собою завдання, купивши морозильну камеру для будинку.
  • Власникам домашніх вихованців, які вважають, що набагато вигідніше купувати партії м'ясних продуктів за оптовими цінами для своїх улюбленців.
  • Просто великим сім'ям із різними смаковими уподобаннями.