Простий і водночас смачний, а ще універсальний хоч вдома, хоч в дорогу...

Нескладно здогадатися, що мова піде про бутерброд.

Бутерброд – справді корисний та смачний винахід людства. За однією з версій класичний бутерброд вигадав ще Коперник – відомий лікар та вчений. Саме він порадив мазати хліб маслом за часів епідемій, що давало можливість краще розгледіти бруд на ньому і, при необхідності, просто зчистити його.

У тому чи іншому вигляді бутерброди стали невід'ємною частиною кожної країни. І в кожній із них готують його по-різному. Але є такі бутерброди, які відомі у всьому світі.

Велика Британія. Там називають його сендвічем. Для цього необхідно взяти тонку скибочку хліба, намазати її маслом, покласти сир або шинку, а зверху накрити ще однією скибочкою хліба. Начинки можуть бути різними.


Іспанія. Жителі цієї країни називають бутерброд тапас. Вважається, що це просто легкий бутерброд, а повноцінна закуска. Щоб його приготувати, необхідно обсмажити шматочок хліба з двох сторін, зверху покласти запечені овочі (болгарський перець, помідор і т.д.).


Італія. Тут бутерброд називають "кростіні" та "паніні". Перший варіант - це невеликого розміру хлібці, намащені розплавленим сиром або паштетом. Хліб обов'язково підсмажують, а зверху можна додати морський делікатес, овочі та багато іншого. Для приготування паніні беруть італійський хліб чиабату, розрізають його навпіл і кладуть листя салату, сир та в'ялені помідори.


Франція. У цій країні класичний бутерброд називають "пан-багнат". Для того щоб його приготувати, необхідно взяти французьку булочку, розрізати навпіл і додати оливкову олію, тунець, яйце та овочі. Жителі Франції ніколи не додають до пан-багнату майонез.


Японія. Їх варіант бутерброду зветься Якісоба-пан. Японці готують його з булочки, призначеної для хот-догу. І в неї додають підсмажену локшину, а зверху заправляють маринованим імбиром та майонезом.


Індія. Це вегетаріанський сендвіч, який дуже популярний. Як начинка використовуються картопляні оладки. Вони лягають між шматочками хліба. І доповнюються різними спеціями: чилі, каррі, імбир, гірчиця.


Португалія. Францезіна - головні національні ласощі. На шмат прісного хліба викладають безліч видів різної шинки. Як тільки висота цього сендвіча досягає 10-15 см, зверху розбивають яйце і підсмажують до напівготовності. Після цього все повертають у сир і відправляють запікатися.


Україна. Чорний хліб з салом і часником...хіба може бути кращий бутерброд?

Бутерброди, звісно, ​​значно спрощують процес приготування їжі. Але навіть таку просту страву буде ще легше і смачніше приготувати з допомогою бутербродниці.

Асортимент таких пристроїв зі знижками шукай на сайті.