Мікрохвильові печі стали невідємним елементом на будь-якій кухні. Їх використовують для швидкого розігріву їжі або для розморожування продуктів. Також є моделі оснащені й іншими функціями, такими як гриль чи приготування різних страв.

Але, якщо все таки обирати мікрохвильовку не за ключовими параметрами, а за зовнішнім виглядом, то яку краще обрати: вбудовану чи окремостоячу?

Для початку розберемо особливості вбудованих моделей.

Отже, в чому особливість такої техніки:

- підходяще для вбудовування виконання (декоративна передня панель і технічна задня частина);
- габарити під стандартні кухонні шафки, шириною 60 см;
- загальна концепція дизайну з іншою технікою, що вбудовується.

Головна перевага - можливість розмістити мікрохвильовку на тій висоті і в тій зоні, де це буде зручно, а не там, де є вільне місце. До недоліків вбудованого формату можна віднести тільки досить обмежений асортимент і високу вартість в порівнянні з окремостоячими.

Головний недолік окремостоячої мікрохвильовки - вона "з'їдає" цінне місце. Встановлена ​​на стільниці, піч хоч і не перекриває всю ширину поверхні, але і не дозволяє вільно працювати.

Щоб вийти із ситуації багато хто встановлює мікрохвильовку:

- на холодильник, якщо він невисокий;
- на спеціальні підвісні кронштейни;
- в шафку під стільницею
- в окрему полицю на кухонному гарнітурі.

Але кожен з цих варіантів не може забезпечити головне - комфортне використання техніки. Щоб розігріти тарілку доводиться високо піднімати її або опускати нижче робочої поверхні, і обидва варіанти однаково незручні. Їх можна використовувати тільки в тому випадку, коли місце під установку вбудованого варіанту не передбачено - тоді один з наведених вище варіантів дозволить більш ергономічно розмістити техніку.

Але якщо з розмірами робочої поверхні проблем немає, то можна сміливо дивитися на звичайні варіанти, адже якщо говорити про дизайн, то тут теж є з чого обрати.