Ви здивуєтеся, наскільки корисним може бути мультипіч. Від домашніх курячих "пальчиків" до хрусткої брюссельської капусти і навіть комплексного обіду, ці рецепти допоможуть вам використовувати максимум можливостей вашої нової мультипечі. 

Використовуйте свою мультипіч по максимуму. Одна з головних причин полюбити свою мультипіч усім серцем - його універсальність. Ви здивуєтеся, дізнавшись, як багато всього може готувати цей розумний кухонний пристрій, від простих закусок і основних страв до шоколадного печива на десерт. І хоча не вся їжа з мультипечі вважається корисною, багато ваших улюблених страв можна приготувати з меншою кількістю жиру та олії. У своїй добірці ми зібрали масу безпрограшних рецептів, але ці хрусткі курячі пальчики - чудовий початок. Це більш корисна альтернатива стріпсам із фаст-фуду, і вони гарантовано сподобаються як дітям, так і дорослим. 

Хрусткі курячі пальчики в мультипечі
Така вечеря в будній день точно сподобається дітям. Ця версія популярної курячої страви менш жирна.

Приготування страви за рецептом:

  • Змішайте в поліетиленовому пакеті із зіп-локом кисле молоко, вустерський соус і паприку. Додайте курку і перемішайте, щоб повністю її покрити. Запечатайте пакет і покладіть у миску. Залиште маринуватися за кімнатної температури на 1 годину.
  • Тим часом у неглибокій формі для запікання змішайте панірувальні сухарі панко з пармезаном, оливковою олією та 1 ч. л. солі.
  • Змішайте соус: у невеликій мисці збийте майонез, жовту гірчицю, мед і діжонську гірчицю та відставте в сторону.
  • Розігрійте  мультипіч до 200°С. Виймаючи по 1 шматку курки з пакета, струшуючи надлишки маринаду назад у пакет, покладіть курку в панірувальні сухарі, обваляйте і злегка натисніть пальцями, щоб крихти рівномірно прилипли до м'яса. Акуратно струсіть курячий пальчик, щоб видалити надлишки панірування, і покладіть у кошик мультипечі.
  • Повторіть те саме з рештою пальчиків, щоб заповнити кошик (близько 4 штук), і смажте їх до золотистого кольору і готовності, приблизно по 7 хвилин з кожного боку. Повторіть те саме з куркою, що залишилася, і подавайте пальчики гарячими з соусом. 

Аранчіні в мультипечі
Якщо ви куштували сицилійські аранчіні в ресторані, то знаєте, які вони смачні. У цьому рецепті кульки з різотто обвалюються в панірувальних сухарях з італійськими травами і смажаться в мультипечі до чудової хрусткої скоринки. Виходить легша в приготуванні альтернатива класичним аранчіні. Усередині кожної кульки на всіх чекає сюрприз: тягуча моцарела, що тане. Різотто для аранчіні рекомендується приготувати напередодні ввечері, щоб за ніч воно добре застигло в холодильнику, і вам зручно було формувати кульки. 

Приготування страви за рецептом:

  • У каструлі середнього розміру на помірному вогні нагрійте оливкову олію. Додайте цибулю-шалот і часник і смажте, періодично помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і прозорою, приблизно 2 хвилини. Додайте рис і перемішайте, щоб злегка підсмажити, приблизно 2 хвилини.
  • Влийте вино і варіть до повного вбирання ще 1-2 хвилини. Влийте теплий курячий бульйон, приблизно по 0,5 ст. за раз, постійно помішуючи і даючи всій рідині вбратися, перш ніж додавати ще, поки рис не стане просто м'яким, приблизно 20 хвилин. Додайте пармезан, 3/4 ч. л. солі та трохи свіжомеленого чорного перцю.
  • Перекладіть різотто в неглибоку миску і поставте в холодильник до повного охолодження, приблизно 1 годину і до 8 годин (накрийте поліетиленовою плівкою).
  • Вмішайте в різотто 3 ст. л. панірувальних сухарів, рівномірно розподіливши їх. Сформуйте 15 кульок діаметром по 4 см. (на кожен приблизно по 3 ст. л. ризото). Вставте по 1 кубику моцарели в центр кожної кульки, потім покатайте між долонями, щоб вийшла гладка кругла кулька з сиром усередині. Покладіть у холодильник до повного охолодження, ще на 30 хвилин.
  • Розігрійте мультипіч до 200°С і збризніть кошик кулінарним спреєм. Насипте решту 0,5 ст. панірувальних сухарів у невелику миску, потім обваляйте аранчіні в панірувальних сухарях, щоб рівномірно покрити. Додайте аранчіні в кошик аерогриля і збризніть кулінарним спреєм. Смажте до рум'яної хрусткої скоринки, приблизно 10 хвилин.
  • Перекладіть на тарілку і подавайте з теплим соусом марінара. 

Натуральні свинячі відбивні в мультипечі
Важко встояти перед цією версією улюбленої страви - вона швидка і готується без олії. 

Приготування страви за рецептом:

  • Організуйте зону панірування, поставивши поруч три неглибокі ємності. Додайте в одну ємність борошно. В іншій збийте яйця з діжонською гірчицею, 2 ч. л. води і 0,5 ч. л. солі. У третій ємності змішайте кукурудзяні пластівці з часниковим порошком, цибулевим порошком, паприкою, 0,5 ч. л. солі та свіжомеленим чорним перцем за смаком.
  • Розігрійте мультипіч до 180°С.
  • Посипте свинячі котлети з обох боків сіллю та чорним перцем. Обваляйте по одній штуці спочатку в борошні, струсивши надлишки, потім занурте в яйце і дайте надлишкам стекти назад, а потім обваляйте в суміші з кукурудзяних пластівців. Перекладіть на велику тарілку. Повторіть те ж саме з рештою свинячих котлет.
  • Посмажте свинину в аерогрилі двома партіями до готовності, приблизно по 10 хвилин. 

Засмажені курячі крила в мультипечі
Ніякого фритюру і розмоклих у духовці крилець. Мультипіч дає змогу приготувати хрусткі крильця без зайвого жиру! 

Приготування страви за рецептом:

  • Збризніть кошик мультипечі кулінарним спреєм і відкладіть убік. Курячі крильця обсушіть і щедро посоліть. Покладіть їх у кошик мультипечі так, щоб шматки не стикалися (за необхідності покладіть боком). Встановіть температуру 180°С і смажте протягом 12 хвилин, потім переверніть крила щипцями і смажте ще 12 хвилин. Знову переверніть крила, збільште температуру до 200°С, і смажте до хрусткої скоринки, ще близько 6 хвилин.
  • Тим часом розігрійте вершкове масло в мікрохвильовій печі, поки воно не розтане, близько 1 хвилини. Вмішайте гострий соус.
  • Змішайте у великій мисці крильця з масляною сумішшю, щоб повністю покрити їх, і подавайте з соусом. 

Смажені "Орео" в мультипечі
Печиво "Орео" настільки популярне в США, що його їдять не тільки в тому вигляді, як є, а й використовують для приготування безлічі інших десертів. Один із них - смажене "Орео" у фритюрі. Це печиво в хрусткому клярі, яке можна скуштувати переважно на ярмарках і вуличних фестивалях. У цьому рецепті печиво замість фритюру смажиться в мультипечі, а для покриття використовується густе тісто для панкейків. Воно має щільно покривати печиво, тому регулюйте консистенцію тіста за фактом. Кілька хвилин в мультипечі, і у вас буде чудове м'яке тістечко з начинкою з "Орео". Посипте його цукровою пудрою та подавайте. 

Приготування страви за рецептом:

  • Відріжте 2 аркуші пергаменту, щоб вони помістилися в кошик мультипечі, не звисаючи з країв, і відкладіть убік. Розігрійте мультипіч до 175°С.
  • У мисці середнього розміру збийте яйце, молоко і ванільний екстракт. Додайте суху суміш для панкейків і цукор та замісіть однорідне тісто. Тісто має бути консистенції густого тіста для бісквіта, щоб воно покривало печиво і приймало його форму. За потреби відрегулюйте консистенцію, додавши більше борошняної суміші, по 1 ст. л. за раз.
  • Застеліть кошик мультипечі листом пергаменту і злегка збризніть кулінарним спреєм. Занурте 6 печив в тісто, дайте надлишкам стекти назад у миску.
  • Розкладіть печиво на пергаменті в один шар, щоб вони не торкалися одне одного. Обов'язково покладіть печиво на кожен із чотирьох кутів, щоб пергамент не згорнувся під час приготування. Обсмажуйте при температурі 175°С, поки печиво не підніметься і не підрум'яниться, приблизно 7 хвилин.
  • Викладіть з мультипечі і повторіть те саме з листом пергаменту, що залишився, і печивом.
  • Перед подачею посипте смажені "Орео" цукровою пудрою. 

Бажаємо смачної вечері, а якщо у вас досі нема мультипечі, то придбати її можна на zhuk.ua